Глава МЗС Британії: Росія намагається "заморозити" українців до покори

Вівторок, 29 листопада 2022, 14:37

Росія націлена на енергетичну інфраструктуру, щоб "заморозити" українців і змусити їх до покори.

Про це заявив міністр закордонних справ Британії Джеймс Клеверлі перед зустріччю міністрів закордонних справ країн НАТО в Бухаресті, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"Ми бачили, як Владімір Путін намагався використати енергетичні поставки як зброю з самого початку цього конфлікту", - сказав він.

"Це націлювання на цивільну енергетичну інфраструктуру, очевидно, спрямоване на те, щоб спробувати заморозити українців і змусити їх підкоритися".

Нагадаємо, генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберг вважає, що Росія, найімовірніше, продовжить здійснювати атаки на енергетичну систему й газову інфраструктуру України в зимовий період.

У столиці Румунії у вівторок розпочинається дводенне засідання міністрів закордонних справ країн НАТО. На ньому, як очікується, глави МЗС країн НАТО пообіцяють надати довгострокову підтримку Україні, яка захищається від російських повітряних, ракетних і наземних атак.

Раніше Столтенберг неодноразово наголошував, що зимовий період виявиться складним для України в її протистоянні з Росією, але Альянс має допомогти їй вистояти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: