Міністр оборони Латвії: якщо Україна програє, це прокладе шлях до наступної війни

Четвер, 3 листопада 2022, 12:18

Якщо Україна програє війну, це прокладе шлях до наступної війни, крім того, в Росії відбудеться ще більш масштабне ідеологічне "зомбування" нації проти всього західного.

Такої думки дотримується міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал Delfi.

Відкриваючи міжнародну конференцію "Війна, ідеологія і влада: експансія Росії в Європі під час історії" в Латвійському військовому музеї, Пабрікс наголосив, що війна, розпочата Росією в Україні, є імперською експансією, яку решта цивілізованих, ліберально-демократичних країн світу в жодному разі не повинні допустити.

"У моєму розумінні, це багато в чому імперська війна, яка спрямована не тільки проти України, а й проти всього європейського континенту, проти трансатлантичного союзу. Це війна, заснована на зовсім інших принципах та інших цінностях", - зазначив міністр.

Неприпустимо, щоб Україна програла в цій війні, де явно видно агресора, тому Латвія робить усе, щоб підтримати Україну в цій оборонній війні.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс заявив, що у  Росії достатньо ресурсів для ведення тривалої війни в Україні, тому важливо, щоб Захід не розслаблявся в наданні допомоги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.