Посол РФ заявив, що має "докази" причетності Британії до атаки на російський флот

Четвер, 3 листопада 2022, 20:17

Російський посол у Великій Британії Андрєй Келін заявив, що має "докази" нібито причетності Лондона до атаки на Чорноморський флот Росії, що базується в окупованому Криму й використовується у війні проти України.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", Келін сказав в інтерв’ю Sky News.

"Ми прекрасно знаємо про участь британських фахівців у навчанні, підготовці та здійсненні насильства проти російської інфраструктури та російського флоту в Чорному морі. Ми знаємо, що це було зроблено", – стверджує російський посол.

На питання, чому Москва не оприлюднить докази, які б підтверджували такі твердження, Келін відповів, що їх передали послу Великої Британії в РФ і "це стане відомо досить скоро".

"Хай там як, але ми повинні уникати ескалації. І це попередження насправді про те, що Британія занадто глибоко занурилася в цей конфлікт. Це означає, що ситуація стає все більш і більш небезпечною", – додав він.

РФ пригрозила Британії непередбачуваними наслідками через "атаку дронів" у Криму

Уряд Великої Британії у відповідь заявив, що твердження Келіна є неправдивими і покликані відволікти увагу від військових невдач Росії в Україні.

Нагадаємо, минулого тижня міноборони Росії звинуватило військових ВМС Британії у плануванні і реалізації нібито "терактів" на трубопроводах "Північний потік-1" і "Північний потік-2".

Міноборони РФ також заявило, що британські військові з цього ж підрозділу провели підготовку українських військ до "нападу" на Севастополь у суботу вранці, і що нібито ці британські військові  перебувають в українському Очакові.

У відповідь Міністерство оборони Британії заявило, що Міноборони РФ вдається до неправдивих заяв епічного масштабу, аби відволікти від свого катастрофічного вторгнення в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: