В Естонії проходять найбільші навчання НАТО з кібербезпеки

Середа, 30 листопада 2022, 09:25

У Таллінні до п'ятниці, 2 грудня 2022 року, тривають одні з найбільших у світі навчань з кіберзахисту - Cyber Coalition 22.

Як пише "Європейська правда", про це йдеться у повідомленні штаб-квартири Об’єднаного командування Збройних сил НАТО у Європі.

Метою навчань є посилення здатності НАТО, членів і партнерів Альянсу захищати свої мережі і спільно діяти в кіберпросторі. Під час навчань близько 1000 кіберзахисників з 26 країн-членів Альянсу, Фінляндії, Грузії, Ірландії, Японії, Швеції і Швейцарії, ЄС, а також представники промисловості і наукових кіл тренуватимуться долати реальні кібервиклики, такі як кібератаки на електромережі, програми і активи НАТО і членів Альянсу під час операцій.

"Члени Альянсу віддані захисту своєї критично важливої інфраструктури, розбудові стійкості і посиленню кіберзахисту. Ми і надалі будемо посилювати нашу пильність проти такої зловмисної кібердіяльності в майбутньому і підтримувати один одного в стримуванні, захисті і протидії повному спектру кіберзагроз, в тому числі розглядаючи можливі колективні відповіді", - сказав командувач навчань Чарльз Елліотт, директор навчань.

Cyber Coalition - це давно заплановані щорічні навчання НАТО, які проводяться з 2008 року. Хоча основним місцем їх проведення є Таллінн, учасники також братимуть участь в них з національних столиць та інших місць.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.