Уряд Італії незабаром розгляне новий декрет про постачання зброї Україні

Середа, 30 листопада 2022, 13:31

Італійський уряд невдовзі має розглянути представлений міністром оборони декрет, необхідний для продовження постачання зброї Україні у 2023 році.

Про це заявив міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні за підсумками міністерського засідання НАТО в Бухаресті, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Ansa.

"Незабаром міністр оборони внесе на розгляд уряду декрет про продовження термінів вже прийнятих рішень, термін дії яких закінчується 31 грудня, для можливого постачання військових засобів в Україну, звісно, за умови ухвалення парламентом", - сказав Таяні.

Напередодні стало відомо, що правлячі праві партії Італії у вівторок відкликали поправку, яка дозволила б уряду продовжувати відправлення зброї в Україну протягом 2023 року.

Після вторгнення Росії в Україну адміністрація колишнього прем'єр-міністра Маріо Драгі запровадила заходи, які дозволили відправляти зброю Києву, не запитуючи дозволу парламенту на кожну поставку.

Термін дії цієї угоди спливає наприкінці року, і коаліція, що підтримує прем'єр-міністра Джорджію Мелоні, спочатку намагалася продовжити її до 31 грудня 2023 року, внісши поправки в урядовий декрет, який наразі проходить через парламент.

Однак головна опозиційна група - лівоцентристська Демократична партія - поскаржилася, що декрет, про який ідеться, не має прямого стосунку до України, і звинуватила уряд у порушенні парламентських правил.

У відповідь міністр зі зв'язків із парламентом Лука Чіріані заявив, що уряд розгляне можливість проведення цього заходу окремим декретом, забезпечивши при цьому його якнайшвидше затвердження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: