Майже 64% поляків підтримують будівництво стіни на кордоні з Калінінградом

Понеділок, 7 листопада 2022, 22:28

63,8% громадян Польщі виступають за будівництво тимчасового бар'єру на кордоні з Калінінградською областю Росії, проти виступають 22,8% опитаних, решта – не мають визначеної думки.

Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать дані опитування соціологічної служби IBRIS для Radio ZET.

МЗС Польщі про паркан на кордоні з Калінінградською областю: ризик агресивних дій РФ існує

На запитання: "На Вашу думку, чи потрібне будівництво тимчасового бар’єру на кордоні з Калінінградською областю?", 27,8% респондентів відповіли "однозначно так". На думку 36% опитаних, це "радше необхідно".

Водночас 3% поляків виступають категорично проти будівництва, а 14,5% респондентів відповіли, що дамба є "скоріше непотрібною". Ще 13,4% респондентів обрали варіант "не знаю/важко відповісти".

Найбільше прихильників будівництва дамби серед виборців провладних партій – 93%. Виборці опозиції розділилися у цьому питанні: 48% підтримують будівництво, 36% – проти і 16% – не визначилися з відповіддю.

Минулого тижня віцепрем'єр і міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що у зв'язку з запуском рейсів з Близького Сходу і півночі Африки до Калінінграда він вирішив вжити заходів для посилення безпеки на польському кордоні "шляхом закриття цього кордону".

Як повідомлялося, загородження складатиметься з трьох рядів колючого дроту завширшки три метри та заввишки 2,5 метра. Паралельно вестиметься робота щодо встановлення пристроїв, які дозволять здійснювати електронне спостереження за кордоном із Калінінградською областю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.