МЗС РФ: визнанням Голодомору геноцидом Німеччина хоче зменшити свою провину в Другій світовій

Четвер, 1 грудня 2022, 10:32

Міністерство закордонних справ Росії звинуватило німецький Бундестаг у спробах применшити провину нацистської Німеччини за злочини Другої світової війни після того, як німецькі парламентарі визнали Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Про це повідомляє "Європейська правда".

У заяві, опублікованій в четвер, відомство країни-агресора зазначило, що німецькі депутати  вирішили демонстративно підтримати "політико-ідеологічний міф, який плекає українська влада з подачі ультранаціоналістичних, нацистських та русофобських сил".

Штайнмаєр привітав намір Бундестагу визнати Голодомор геноцидом

У МЗС РФ назвали рішення спробою розпалити "кампанію з демонізації Росії" та "стравити етнічних українців з російськими та іншими народами Росії та колишнього СРСР".

"Згадана провокаційна акція Бундестагу ФРН, яка спекулює на страшному голоді 1932-1933 років, має очевидну причину. Німці намагаються переписати свою історію і забути покаяння за вчинені ними жахи Другої світової війни", - заявило відомство країни-агресора, додавши, що використовуючи "вигаданий українськими націонал-радикалами" акт геноциду, німецька політична еліта намагається "зменшити свою провину". 

"Вона прагне розмити в пам'яті безпрецедентний характер незліченних людиноненависницьких злочинів, скоєних нацистською Німеччиною у Другій світовій війні", - сказано в заяві російського міністерства. 

При цьому російські "дипломати" вважають, що нацистська Німеччина цілеспрямовано винищила 27 млн представників так званого "радянського народу".

Німеччина визнала Голодомор геноцидом українського народу

"Бундестагу ФРН має бути соромно за такі аморальні рішення, що відроджують фашистську ідеологію расової ненависті та дискримінації, та спроби зняти з себе відповідальність за воєнні злочини", - додали в МЗС РФ.

Німецький Бундестаг 30 листопада проголосував за резолюцію, яка визнає Голодомор геноцидом українського народу.

Депутати закликали федеральний уряд пам'ятати про жертв Голодомору та сприяти його міжнародному розголосу - наприклад, через освітні пропозиції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: