В ЄС запустили ініціативу зі збору ноутбуків і смартфонів для шкіл і лікарень Україні

Четвер, 1 грудня 2022, 13:37

Європейська комісія спільно з Міністерством цифрової трансформації України та DIGITALEUROPE, європейською організацією, що представляє галузь цифрових технологій, організовує нову ініціативу: "Ноутбуки для України".

Про це, як пише "Європейська правда", повідомили в Єврокомісії.

Метою ініціативи є збір та доставка ноутбуків, смартфонів та планшетів для задоволення основних потреб шкіл, лікарень та державних адміністрацій у найбільш постраждалих від війни регіонах України.

Як зазначається, українська влада визначила ноутбуки як одну з найбільш нагальних потреб на даний момент. Близько 70 000 вчителів потребують ноутбуків для продовження викладання, а 5 000 шкіл у постраждалих від війни регіонах потребують цифрових пристроїв, щоб 200 000 школярів могли продовжувати навчання. Такі пристрої також потрібні в інших секторах, зокрема, для медсестер, лікарів та державного управління.

Компанії можуть робити великі пожертви безпосередньо через механізм цивільного захисту ЄС. Для менших пожертвувань організації, компанії та громадяни, що базуються в Бельгії, можуть жертвувати пристрої через DIGITALEUROPE. Пожертви можуть включати нові або вживані та функціонуючі ноутбуки, смартфони або планшети. Організатори прагнуть розширити ініціативу, включивши до неї інші центри збору по всій Європі.

Єврокомісія сприятиме збору обладнання в інституціях ЄС.

Через механізм цивільного захисту ЄС пристрої будуть зібрані та відправлені в Україну, в місця, де обладнання є найбільш необхідним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: