Стефанішина: члени НАТО використають усі політичні інструменти тиску на Угорщину 

Четвер, 1 грудня 2022, 15:33

Ситуація, коли Угорщина продовжує блокувати політичні зустрічі за участю представників України, вже є проблемою і для НАТО.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це під час Київського безпекового форуму заявила віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

"Як ви знаєте, Угорщина продовжує блокувати участь України в офіційних зустрічах НАТО. І це змушує членів Альянсу діяти. Раніше члени НАТО не втручалися у цю суперечку, радячи якнайшвидше вирішити суперечку з Угорщиною і розблокувати діалог. Тепер зрозуміло, що така тактика не працює. Блокування участі керівництва України, президента чи міністрів, у засіданнях НАТО стає проблемою і для безпекової ситуації, і для Альянсу. Тому країни-члени Альянсу вже змінили своє ставлення – вони задіюють усі політичні інструменти тиску, щоб переконати Угорщину відмовитися від блокування", - заявила вона.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто підтвердив, що Будапешт блокуватиме участь Києва в офіційних засіданнях Комісії Україна-НАТО, поки не буде вирішене питання прав угорської меншини на Закарпатті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.