Українці в Ризі зможуть безкоштовно їздити на громадському транспорті у 2023 році

Неділя, 11 грудня 2022, 17:50

Комітет Ризької думи з питань дорожнього руху і транспорту підтримав поправки до обов'язкових правил самоврядування, які передбачають, що громадянам України, зареєстрованим у Ризькому центрі підтримки, дозволять безкоштовний проїзд у громадському транспорті у 2023 році.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Delfi.

Рішення міської ради Риги, ухвалене влітку цього року, передбачає, що українські біженці можуть їздити в ризькому громадському транспорті безкоштовно до кінця цього року. Тепер цей термін передбачається продовжити до 30 червня 2023 року.

Поправки до обов'язкових правил ще мають бути ухвалені на засіданні ради і схвалені міністерством охорони довкілля та регіонального розвитку.

У Латвії знайшли роботу 11 тисяч українських біженців

Громадяни України, які зареєструвалися в Ризькому центрі підтримки і проживають у Ризі, можуть отримати знижки на проїзд у громадському транспорті Риги – трамваї, тролейбусі та автобусі.

Громадяни України, які ще не мають електронного квитка і яким не надано знижку на проїзд, можуть звернутися до центрів обслуговування клієнтів Rīgas satiksme і Ризького центру підтримки українців. Щоб отримати знижку на проїзд та електронний квиток, необхідно взяти з собою документи і роздруківку з персональним кодом, присвоєним у Латвії.

У вересні та жовтні громадяни України в середньому за місяць здійснили 266 тисяч поїздок у громадському транспорті Риги.

Раніше Сейм Латвії продовжив дію закону про підтримку українських біженців до кінця 2023 року, де серед іншого передбачив, що їх не будуть зобов'язувати відвідувати мовні курси.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: