Парламент Німеччини проводить закриті слухання щодо спроби державного перевороту 

Понеділок, 12 грудня 2022, 16:47

Нижня палата парламенту Німеччини, Бундестаг, у понеділок проводить закриті слухання для обговорення розслідування змови екстремістів, пов'язаних із ультраправим рухом "Рейхсбюргерів".

Про це йдеться у публікації DW, пише "Європейська правда".

У понеділок у Бундестазі за зачиненими дверима проходять засідання трьох спеціальних комітетів.

Німеччина посилить контроль над зброєю після спроби держперевороту

Комітет з правових питань та комітет із внутрішніх справ проводять засідання, на яких уряд канцлера Олафа Шольца та федеральні прокурори нададуть звіти та результати рейдів і додаткову інформацію про операції.

На третьому засіданні депутати зможуть поставити питання парламентському комітету з контролю, який відповідає за роботу внутрішніх та зовнішніх спецслужб Німеччини.

Інформація, одержана на засіданнях, а також дебати між законодавцями, як очікується, не будуть оприлюднені. Проте уряд Шольца публічно відповість на запитання депутатів у середу під час наступного пленарного засідання Бундестагу.

Організатори перевороту в Німеччині вербували нових членів за допомогою "ясновидців" – ЗМІ

Минулої середи німецька влада розпочала загальнонаціональні рейди проти правої терористичної групи, пов’язаної з рухом Reichsbürger ("Громадяни Рейху" або "Рейхсбюргегри").

Члени руху заперечують існування Федеративної Республіки Німеччини після Другої світової війни та відкидають авторитет німецького уряду. Вони вважають, що кордони Німецької імперії 1937 року все ще існують.

Всього під час рейдів було затримано 25 підозрюваних. Прокуратура заявила, що група мала конкретні плани "збройного нападу" на уряд Німеччини з метою влаштувати державний переворот і встановити нових лідерів.

Обшукали понад 130 об’єктів, ще 27 підозрюваних не затримали. Влада заявила, що кількість підозрюваних може зрости.

Детальніше про спецоперацію і заколотників читайте у статті: Скинути Шольца за порадами РФ: як князь, ексдепутатка та військові готували путч у Німеччині


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: