У Польщі стартували навчання українських медиків із авіаційної евакуації

Понеділок, 12 грудня 2022, 18:29

У Варшаві на авіаційно-рятувальній базі розпочалося навчання першої групи медиків з України із евакуації повітряним шляхом поранених військових і цивільних осіб.

Про це повідомив "Укрінформ", пише "Європейська правда".

Участь у навчальному курсі беруть 10 українських медиків з п’яти регіонів - Київщини, Львівщини, Черкащини, Одещини та Івано-Франківщини.

У Польщі почнуться навчання українських медиків із повітряної евакуації

Під час брифінгу для ЗМІ у рамках відкриття курсу директор авіаційно-рятувальної служби (LPR) Польщі Роберт Галозковський підкреслив, що його служба вже 13 років співпрацює з Україною у сфері організації навчань українських медиків та фельдшерів, взаємного обміну досвіду у питанні порятунку людей. Натомість війна, за його словами, змусила змінити підхід до цієї підготовки.

"Зараз ми мусимо підтримувати українських колег в організації курсів з тактичної медицини, оскільки війна – це не дуже комфортні умови для порятунку пацієнтів, а намагання подбати про життя рятувальників, які перебувають у червоній зоні, це – надання допомоги, але, насамперед, безпечна евакуація із зони загрози і транспортування постраждалих до шпиталю", - зазначив Галозковський.

Він повідомив, що нещодавно завершився великий 15-тижневий проєкт щодо перепідготовки українських медиків та фельдшерів, в якому взяли участь 550 осіб з України.

Навчання триватимуть до 21 грудня і включатимуть як медичні елементи, так і співпрацю в авіаційному екіпажі. 

Останнім етапом навчання буде чергування українських медиків на 10 базах LPR по всій Польщі: разом з польськими рятувальними екіпажами вони вилітатимуть на екстрені виклики.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: