У Британії троє хлопців загинули, провалившись під лід

Понеділок, 12 грудня 2022, 19:11

У місті Соліхал, що в центральній Англії, троє хлопців віком 8, 10 та 11 років загинули, провалившись під кригу в озеро.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Як повідомила поліція графства Західний Мідленд, куди входить Соліхал, у понеділок, у неділю вдень там отримали повідомлення про інцидент. Із озера з допомогою перехожих витягли чотирьох дітей.

Троє з них померли від обмороження, а ще одну дитину – шестирічного хлопчика – доправили в лікарню в критичному стані.

Представник поліції Західного Мідленда Річард Гарріс розповів, що під час рятувальної операції один офіцер дістав легке переохолодження, але вже був виписаний із лікарні.

В Естонії тисячі споживачів залишаються без світла через негоду

"Один з моїх офіцерів намагався пробити лід, щоб врятувати дітей. Офіцери пішли просто у воду, не зважаючи на власну безпеку. Вони увійшли у воду у звичайних штанах і взутті", – розповів Гарріс на пресконференції.

Він додав, що рятувальники продовжують пошуки в озері після непідтверджених повідомлень про те, що під лід могли впасти й інші діти.

"Загибель хлопчиків - це трагедія, яку неможливо описати словами. Учорашній інцидент є суворим нагадуванням нам усім про небезпеку відкритої води, особливо в зимові місяці", – заявив на пресконференції представник місцевої рятувальної служби Річард Стентон.

Своє співчуття через смерть трьох хлопців у Соліхалі також висловив і прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак.

В останні дні в Британії спостерігається різке похолодання, яке призвело до сильного снігопаду, що в ніч проти понеділка накрив частину країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.