У Франції попереджають про можливість "поштового тероризму", як це було в Іспанії – ЗМІ

Понеділок, 12 грудня 2022, 22:50

Генеральний секретаріат з питань оборони та національної безпеки Франції направив урядовим відомства ноту з попередженням, що вони можуть отримати пакунки з вибухівкою, та кроками, яких слід вжити в такому випадку.

Про це з посиланням на текст ноти повідомила в понеділок газета Le Figaro, пише "Європейська правда".

У ноті від імені генерального секретаря з питань оборони й нацбезпеки Франції Стефана Буйона пояснюється, що причиною застереження є відправлення бомб у посилках на адресу низки приватних та державних установ в Іспанії, зокрема у Мадриді.

Пакунки, відправлені у період із 24 листопада по 1 грудня, містили запалювальні або вибухові речовини, як-то набої до штурмових гвинтівок, один з яких був адресований безпосередньо міністру внутрішніх справ Фернандо Гранде-Марласку.

У Німеччині розсилають фейкові листи від генконсульства з пропозицією воювати в Україні - МЗС

Паралельно низка посольств України в країнах Європейського Союзу отримали підозрілі листи, що містили очі тварин і кров. Такий пакунок отримало зокрема й українське посольство у Франції.

"Доцільно підтримувати зв’язок із нашими відомствами, а також із місцевими органами влади та життєво важливими установами щодо заходів, яких слід дотримуватися", – йдеться в ноті за підписом Буйона, яку цитує Le Figaro.

Нагадаємо, 30 листопада посольство України у Мадриді отримало підозрілий пакунок, у якому після відкриття спрацював вибуховий пристрій. Схожі посилки отримали ще низка адресатів в Іспанії, про що ЄвроПравда детально розповідала у статті "Пошта 155-го калібру".

Після того українські місії і в Іспанії, і в інших країнах почали отримувати закривавлені пакунки. Про останні підозрілі пакети повідомляли з Данії та Румунії, а також Греції.

Загалом за останній час було вже 33 випадки погроз українським дипломатам у 17 країнах, з яких 1 замах на теракт, два повідомлення про мінування, один випадок вандалізму, одна письмова погроза та 28 закривавлених пакунків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.