Міністр юстиції Німеччини виступив проти посилення контролю над зброєю, яке пропонує МВС

Середа, 14 грудня 2022, 10:14

Міністр юстиції Німеччини Марко Бушманн виступив проти посилення законів про володіння зброєю, про яке оголосила глава МВС Ненсі Фезер після знешкодженні групи "рейхсбюргерів".

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Spiegel.

"У Німеччині діють суворі закони про володіння зброєю. Але навіть найсуворіші закони про зброю не допомагають, коли люди отримують зброю нелегально. Нам потрібно краще забезпечити дотримання чинного законодавства", - сказав Бушманн.

Однак він підтримує план міністра внутрішніх справ спростити процедуру усунення з посад державних службовців, якщо вони поводяться неконституційно - особливо якщо службовці мають доступ до зброї.

"Вкрай важливо, щоб ми завчасно виявляли людей з антидержавними настроями та усували їх з державної служби. Тож вони більше не матимуть доступу до зброї. Це важливий момент", - сказав міністр.

Водночас Бушман підкреслив, що звільнення з державної служби має відбуватися лише "у виняткових випадках, коли очевидно, що хтось не стоїть на основі вільно-демократичного базового порядку та переслідує екстремістські тенденції".

Нагадаємо, у Німеччині провели  спецоперацію одночасно в 11 федеральних землях проти правоекстремістської організації, що планувала викрадати політиків та штурмувати Бундестаг.

Повідомили про затримання 25 осіб. Серед затриманих – росіянка і чоловік, який контактував з представниками РФ. Серед причетних до групи є й колишня депутатка від AfD.

Детальніше про спецоперацію і заколотників читайте у статті: Скинути Шольца за порадами РФ: як князь, ексдепутатка та військові готували путч у Німеччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.