Депутатка Європарламенту, яку звинувачують у корупції, через страйк довше залишиться під вартою

Середа, 14 грудня 2022, 18:15

Колишня віцепрезидентка Європейського парламенту Єва Кайлі, яка є ключовою фігуранткою корупційного скандалу, залишатиметься під вартою у в’язниці в Бельгії до 22 грудня через страйк в установі.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", виданню Politico повідомили два адвокати Кайлі.

Слухання щодо Кайлі мало відбутися в середу в Палаці правосуддя – будівлі державного суду в Брюсселі, та через страйк у в’язниці вона не змогла приїхати. Через це засідання було вирішено відкласти.

Що стосується трьох інших фігурантів справи – ексдепутата Європарламенту П’єра-Антоніо Панцері, радника установи Франческо Джорджі та генерального секретаря організації No Peace Without Justice Нікколо Фіга-Таламанки, які перебувають під вартою, то засідання щодо них таки відбулося в закритому режимі.

Напередодні Європейський парламент проголосував за позбавлення Єви Кайлі статусу віцепрезидента.

В Європарламенті через корупційний скандал хочуть переглянути доступ Qatar Airways до ринку ЄС

Нагадаємо, у Брюсселі та околицях 9 грудня були проведені обшуки й арешти в межах розслідування діяльності "злочинної організації, корупції та відмивання грошей". 

Згодом стало відомо, що в межах розслідування була арештована одна з віцепрезиденток Європарламенту Єва Кайлі та колишній євродепутат від Італії П'єр-Антоніо Панцері. У неділю чотирьох фігурантів справи включно з Кайлі та Панцері було взято під варту. Крім того, активи Кайлі були заморожені Грецією, її батьківщиною.

Європарламент у зв’язку з розслідуванням призупинив голосування щодо надання громадянам Катару безвізового режиму з ЄС, а також усунув з посади підозрювану в корупції віцепрезидентку Кайлі.

Детально про скандал читайте у статті: Сумки з грошима за "добре слово" про Катар: історія топ-хабарництва у Європарламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: