Потік громадян Росії до Литви скоротився більш ніж удвічі

Середа, 14 грудня 2022, 19:26

Потік громадян РФ до Литви після посилення умов допуску в країну у вересні скоротився більш ніж наполовину.

Про це повідомила міністр внутрішніх справ Агне Білотайте, пише "Європейська правда" з посиланням на Delfi.

За її словами, причина зменшення потоку Росіян - посилені з 19 вересня умови в’їзду громадян Росії, які прибувають до Литві. Потік громадян Росії скоротився на 57 відсотків.

Литва готується до потенційної нової хвилі людей з України через обстріли інфраструктури

Білотайте звернула увагу, що поряд з цим формується ще одна тенденція: збільшується кількість громадян Росії та Білорусі, які звертаються за наданням притулку в Литві.

"Ми бачимо, що збільшується кількість осіб, які втікають від російського і білоруського режимів. Ці особи звертаються за наданням притулку. Наразі 139 громадян Росії і близько 400 громадян Білорусі запросили притулок", - сказала Білотайте. 

Білотайте також зазначила, що громадяни Росії та Білорусі, які опинилися в Литві, дедалі активніше шукають роботу. За її словами, державні установи ретельно оцінюють ризики, які такі особи можуть становити для національної безпеки. 

19 вересня набула чинності заборона на в'їзд до Естонії, Латвії, Литви та Польщі громадян Росії з шенгенськими візами. А з 25 жовтня впускати росіян за туристичними й студентськими візами припинила Чехія. 


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: