Президент Литви: не можна послаблювати санкції, прикриваючись безпекою продовольства

Четвер, 15 грудня 2022, 10:39

У Литві стурбовані спробами послабити механізм санкцій проти Росії під прикриттям безпеки продовольства.

Про це заявив президент Литви Гітанас Науседа перед початком саміту ЄС у Брюсселі, пише "Європейська правда".

"Це не має використовуватися як виправдання для послаблення санкцій для деяких російських олігархів, тому що кожного дня люди в Україні гинуть від російських бомб. Тому наше завдання - просуватися все далі у посиленні санкцій і намагатися змінити поведінку кремлівського режиму", - сказав Науседа.

"Підтримка України залишається на чільному місці в нашому політичному порядку денному. Це – пріоритет. Ми вітаємо пропозицію про дев’ятий пакет санкцій. Хочу наголосити на важливості зберігати санкції якомога суворішими", - додав литовський президент.

Нагадаємо, посли країни ЄС в Брюсселі в середу не змогли затвердити дев’ятий пакет санкцій проти Росії через її широкомасштабне вторгнення в Україну.

До санкційного списку пропонують додати близько 200 фізичних осіб та компаній, серед яких військові, представники оборонпрому, члени Держдуми і Ради Федерації, міністри, губернатори й політики.

Єврокомісія пропонує санкції проти ще трьох російських банків та додаткові експортні обмеження для товарів подвійного призначення, а також підготувала заходи для ускладнення Росії доступу до безпілотників. 

Пізніше стало відомо, що Угорщина виступила проти запланованого нового пакета антиросійських санкцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.