Німецький концерн Rheinmetall будує завод боєприпасів після відмови Швейцарії в реекспорті в Україну

Четвер, 15 грудня 2022, 14:43

Німецький оборонний концерн Rheinmetall почав будувати в Німеччині новий великий завод з виробництва боєприпасів після двох відмов Швейцарії в реекспорті боєприпасів в Україну у відповідь на запит Берліна.

Про це повідомляє Tagesschau, пише "Європейська правда".

Відмова Швейцарії від поставок зенітних боєприпасів для установок Gepard в Україну викликала занепокоєння в Берліні. Тепер Rheinmetall розширює виробництво боєприпасів, щоб зробити Бундесвер незалежним у цьому питанні.

Збройова компанія підтвердила, що потужності для виробництва так званих середньокаліберних боєприпасів мають бути готові в січні.

Німеччина передала близько 30 одиниць Gepard Україні, але спочатку змогла додати лише невелику кількість боєприпасів. Установки оснащені 35-мм спареною гарматою швейцарського виробника озброєнь Oerlikon. Швейцарський виробник зброї та боєприпасів тепер належить компанії Rheinmetall.

Gepard використовуються для захисту інфраструктури України від російських авіаударів. Вони також захищають портові споруди, необхідні для транспортування українського зерна на світові ринки.

Новий завод вироблятиме боєприпаси калібрів від 20 до 35 міліметрів. Початок виробництва заплановано на червень 2023 року.

Крім того, Rheinmetall зможе поставити першу партію боєприпасів для Gepard уже в липні, сказав представник компанії. Партія може скласти до 300 000 пострілів, якщо федеральний уряд видасть відповідний наказ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: