Австрія наполягає на будівництві паркану на болгарсько-турецькому кордоні

П'ятниця, 16 грудня 2022, 10:57

Канцлер Австрії Карл Негаммер наполягає на спільному фінансуванні ЄС будівництва паркану на болгарсько-турецькому кордоні.

Про це пише Euractiv, повідомляє "Європейська правда".

Напередодні ключових місцевих виборів у Нижній Австрії на початку 2023 року питання міграції залишається одним з головних на порядку денному Австрії. Натхненний майбутнім головуванням Швеції в ЄС, яка зробила "перегляд системи міграції та притулку" своїм пріоритетом, Негаммер продовжує закладати основу для роботи в Брюсселі.

"Якщо понад 75 000 мігрантів безконтрольно проходять через країни ЄС, це є величезним ризиком для безпеки всього ЄС. Ми повинні підтримати Румунію і Болгарію в управлінні зовнішніми кордонами і вжити конкретних заходів", - сказав він.

На думку австрійського уряду, настав час порушити "табу на паркани", побудувавши на кордоні між Болгарією та Туреччиною паркан вартістю 2 мільярди євро, за оцінкою Софії. "Паркани самі по собі не є чимось новим", - додав Негаммер, вказуючи на паркан на грецько-турецькому кордоні.

Австрія наклала вето на нещодавнє приєднання Румунії та Болгарії до Шенгенської зони, посилаючись на міграційні потоки. "Австрія непропорційно обтяжена заявами про надання притулку та нелегальною міграцією в ЄС", - знову підкреслив Негаммер.

Нагадаємо, глави МВС країн ЄС не змогли затвердити приєднання Болгарії та Румунії до Шенгенської зони, але погодилися на приєднання Хорватії. Проти виступили дві країни - Австрія і Нідерланди.

При цьому Нідерланди уточнили, що не виступають проти Румунії, а лише проти Болгарії, але оскільки ухвалювалися два окремі рішення, одне щодо Хорватії, друге – щодо Болгарії і Румунії, то їхній голос також був проти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: