Білий дім анонсував черговий пакет військової допомоги Україні із засобами ППО

П'ятниця, 16 грудня 2022, 16:57

Сполучені Штати готують черговий пакет військової допомоги для України, в якому будуть присутні засоби протиповітряної оборони.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters, про це в п'ятницю на брифінгу заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

"Як ви бачили в попередніх пакетах, я думаю, ви можете очікувати, що в цьому пакеті ви побачите додаткові засоби протиповітряної оборони", – сказав він, відмовившись уточнити деталі.

Представник Білого дому також засудив черговий масований ракетний удар Росії по Україні, наголосивши, що він був спрямований "в основному на цивільну інфраструктуру" й таким чином Москва "знову намагається посіяти страх в серцях українського народу і зробити його життя набагато важчим, оскільки зараз настала зима".

В останньому пакеті американської військової допомоги Україні вартістю 275 мільйонів доларів були ракети для пускових установок високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), 155-мм боєприпаси, військові автомобілі Humvee і генератори.

Раніше повідомлялося, що адміністрація президента США Джо Байдена завершує підготовку планів щодо відправки в Україну системи протиракетної оборони Patriot, про що може бути оголошено вже на цьому тижні.

Раніше глава МЗС Дмитро Кулеба заявляв, що українська сторона веде переговори з Німеччиною, а також США щодо розміщення в Україні систем Patriot. Німеччина, як відомо, відмовилася розміщувати в Україні свої ЗРК, які запропонувала Польщі після інциденту з падінням ракети у Пшеводуві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.