Кулеба: єдине табу на постачання Україні зброї – танки, та ми його знімемо

П'ятниця, 16 грудня 2022, 17:33

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба стверджує, що Україна в діалозі із партнерами розблокувала майже всі теми щодо постачання зброї за винятком танків, та висловив упевненість, що й це вдасться подолати.

Про це, як пише "Європейська правда", Кулеба сказав в інтерв’ю Obozrevatel.

"Стосовно зброї: у нас залишилась одна велика тема, на яку все ще існує табу, це танки. Все інше в принципі ми вже почали отримувати. Але й це табу ми знімемо, я не маю в цьому жодних сумнівів", – сказав міністр.

"Коли перший західний танк надійде до ЗСУ, я з легкістю зможу сказати, що в плані зброї Україна відчинила всі двері, які були для неї замкнуті, не просто на замок, а й забиті ще зовні дошками",  – наголосив він.

На думку глави української дипломатії, Україна зараз перебуває на рівні, коли, "по суті, здатна диктувати (в гарному сенсі слова) волю тим, хто ще 10 років тому, будьмо відверті, навіть не помічав нас із нашими проблемами та побажаннями".

У Німеччині зростає схвалення постачання танків в Україну - опитування

Кулеба водночас підкреслив, що військова допомога Україні є не благодійністю, як це намагаються показати "деякі критики".

"Це, по-перше, інвестиція у їхню безпеку, безпеку тих, хто дає нам цю зброю. По-друге, це, вибачте, розплата за власні помилки. Якщо ви нас довели до ситуації, коли ми щодня вмираємо в умовах російської агресії, то ваші постачання нам зброї, енергообладнання, підтримка грошима – це ваша компенсація за ці помилки, через які ми опинилися в цій ситуації", – сказав міністр.

Раніше Дмитро Кулеба зазначив, що зараз Україна самостійно захищається від агресора із західною зброєю - так, як і французи, які звільняли країну після окупації нацистською Німеччиною, та натякнув, що Києву дуже допомогли би танки, названі на честь генерала Леклерка. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: