У Литві працівникам даватимуть відпустку для самоосвіти

Субота, 17 грудня 2022, 12:21

З наступного року працівники у Литві зможуть скористатися 5-денною відпусткою для самоосвіти, таку можливість передбачив Сейм поправкою до Трудового кодексу.

Про це пише видання Delfi, повідомляє "Європейська правда".

За встановлення права на навчальну відпустку для тих працівників, які хочуть навчатися шляхом самоосвіти, проголосували 106 членів Сейму, проти - 3, утрималися - 12 парламентарів. 

Відповідно до нового правового регулювання працівникам, які навчаються шляхом самоосвіти, надається до п'яти робочих днів відпустки на рік. Така відпустка надається після інформування роботодавця не пізніше, ніж за двадцять робочих днів.

Трудовий кодекс також передбачає, що працівникам, які займаються самоосвітою, навчальна відпустка не оплачується, якщо інше не обумовлено в колективних договорах або в угоді сторін.

На думку ініціаторів змін, такі поправки у Трудовому кодексі забезпечать можливість литовцям навчатися протягом усього життя. 

У чинному Трудовому кодексі навчальна відпустка надається тільки для навчання за програмами формальної та неформальної освіти.

Нагадаємо, в Іспанії хочуть збільшити відпустку для батьків, якщо їхні діти хворіють або на канікулах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: