Будівля представництва ЄС у Центрально-Африканській Республіці згоріла, ніхто не постраждав

Понеділок, 19 грудня 2022, 16:37

Будівля офіційного представництва Європейського Союзу в столиці Центрально-Африканської Республіки – місті Бангі – в ніч проти неділі була зруйнована внаслідок пожежі.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Як написав у Twitter посол ЄС у ЦАР Даріус Карпентер, який також представляє блок в Економічному співтоваристві країн Центральної Африки, працівники представництва не постраждали.

Заступниця речника Європейської комісії Набіла Массралі пізніше підтвердила інформацію й додала, що ЄС "співпрацює із владою Центрально-Африканської Республіки, щоб якнайшвидше розібратися в суті інциденту".

У коментарі агенції Anadolu керівник поліції ЦАР полковник Б’єнвеню Зокуе сказав, що наразі причина пожежі в будівлі наразі невстановлена, "тривають слідчі дії, збитки будуть величезні".

Про пожежу стало відомо за кілька днів після того, як Росія заявила про "терористичний напад" на керівника російської організації "Русский дом" у Центрально-Африканській Республіці Дмитрія Ситого.

За твердженням російської сторони, Ситий отримав пакунок із вибухівкою, що спрацювала в його кабінеті. Російські ЗМІ почали поширювати фото нібито пакунка, де написано, що його відправили "від імені всіх французів".

Після інциденту російський олігарх і засновник ПВК "Вагнера" Євгеній Пригожин звинуватив Париж у замаху на керівника "Русского дома" в ЦАР і закликав російське МЗС визнати Францію державою-спонсором тероризму.

Зазначимо, що Дмитрій Ситий є засновником пов’язаної з Пригожиним компанії, яка займається видобутком діамантів у Центрально-Африканській Республіці. Найманці ПВК "Вагнера" кілька років забезпечують охорону родовищ діамантів у країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: