Грецька поліція розслідує підпал біля будинку заступника посла Італії

П'ятниця, 2 грудня 2022, 13:33

Поліція Греції розслідує підпал автомобілів на парковці біля будинку заступника посла Італії в Афінах у п'ятницю, що змусило прем'єр-міністра Італії Джорджію Мелоні висловити занепокоєння.

Про це повідомило агентство Reuters, пише "Європейська правда".

"Один автомобіль був знищений, а другий отримав обмежені пошкодження", - сказав представник грецької поліції, додавши, що напад стався рано-вранці і не загрожував нічиєму життю.

Мелоні висловила своє "співчуття" та "глибоке занепокоєння" Сусанні Шлейн, першій радниці посольства Італії в Афінах, додавши, що напад "ймовірно, мав анархістське походження".

"Я стежу за цим питанням з максимальною увагою", - йдеться у письмовій заяві Мелоні.

Очікується, що міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні зустрінеться з прем'єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом пізніше у п'ятницю в Афінах та візьме участь у закритому засіданні Європейської народної партії.

Міністерства закордонних справ Греції та Італії засудили напад. Водночас у Греції часто відбуваються підпали підприємств та поліції.

Як повідомлялось, 2 грудня МЗС України повідомило про продовження цілеспрямованої кампанії терору та залякування українських дипустанов за кордоном. У низку українських дипмісій надійшли закривавлені пакунки. У пакунках були очі тварин, а самі пакунки були просякнуті рідиною характерного кольору та мали відповідний запах. 

У середу вдень стало відомо, що співробітник посольства України в Мадриді отримав незначні поранення внаслідок вибуху пакунка в приміщенні дипустанови, який адресували послу. Відомо, що в Іспанії попередньо кваліфікували інцидент як терористичний злочин.

Детальніше про події в Іспанії читайте в статті Пошта 155-го калібру: як вибух у посольстві України має змінити політику Іспанії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.