ЄС схвалив заборону Франції на короткі авіарейси, але лише для трьох маршрутів

П'ятниця, 2 грудня 2022, 19:22

Європейська комісія схвалила план Франції щодо заборони польотів на короткі відстані за наявності гідної залізничної альтернативи - але він стосуватиметься лише трьох маршрутів.

Про це пише Politico, повідомляє "Європейська правда".

Французькі законодавці 2021 року проголосували за заборону близькомагістральних внутрішніх рейсів за наявності альтернативного залізничного сполучення тривалістю 2,5 години або менше.

Початкова пропозиція, яка вимагала дозволу з Брюсселя, мала зачепити вісім маршрутів.

Тепер Комісія заявила, що заборона може бути введена тільки в тому разі, якщо на тому самому маршруті є реальні залізничні альтернативи - тобто кілька прямих рейсів у кожну сторону щодня.

Це означає, що наразі під заборону підпадають тільки три маршрути: рейси між Парижем-Орлі і Бордо, Нантом і Ліоном.

Єврокомісія заявила, що Франція має право запровадити цей захід за умови, що він "недискримінаційний, не спотворює конкуренцію між авіаперевізниками і не є більш обмежувальним, ніж це необхідно для вирішення проблеми".

Ще три маршрути можуть бути додані - між аеропортом Шарля де Голля та Ліоном і Ренном, а також між Ліоном і Марселем - якщо покращиться залізничне сполучення.

Наразі ці маршрути не відповідають пороговому значенню, оскільки мандрівники, які намагаються дістатися до аеропортів Парижа і Ліона, не мають залізничного сполучення, яке дало б їм змогу потрапити в аеропорт досить рано вранці або досить пізно ввечері.

Два інших запропонованих маршрути - з Шарля де Голля в Бордо і Нант - були виключені, оскільки час у дорозі залізницею перевищує ліміт у 2,5 години.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.