США розгорнули бомбардувальники B-52 і винищувачі F-22 для спільних навчань з Південною Кореєю 

Вівторок, 20 грудня 2022, 12:20

США розгорнули свої бомбардувальники і сучасні літаки-невидимки в рамках демонстрації сили проти КНДР у той час, коли впливова сестра північнокорейського лідера Кім Чен Ина пригрозила повномасштабним випробуванням міжконтинентальної балістичної ракети.

Про це повідомило агентство АР, пише "Європейська правда".

Розгортання бомбардувальників B-52 і винищувачів-невидимок F-22 США у спільних навчаннях з південнокорейськими літаками стало частиною угоди про захист Південної Кореї всіма доступними засобами, включаючи ядерні, заявило міністерство оборони Південної Кореї.

КНДР заявила про випробування супутника-шпигуна

Навчання, в яких також брали участь винищувачі F-35 і F-15 з Південної Кореї, проходили в акваторії на південний захід від острова Чеджудо, повідомили в міністерстві. 

Американські винищувачі F-22 були розгорнуті в Південній Кореї вперше за чотири роки і залишаться там протягом цього тижня для тренувань з південнокорейськими силами, йдеться в повідомленні.

Навчання були проведені після того, як Північна Корея заявила, що провела випробування для розробки свого першого військового супутника-шпигуна, а також випробувала двигун на твердому паливі, який буде використовуватися на міжконтинентальній балістичній ракеті.

Північна Корея вже запустила рекордну кількість ракет цього року на тлі минулих американо-південнокорейських військових навчань, які вона розглядає як репетицію вторгнення. 

КНДР запустила у Японське море ще дві балістичні ракети

Існують побоювання, що КНДР може відреагувати на останні повітряні навчання союзників новим раундом ракетних випробувань.

Раніше у вівторок сестра Кіма, Кім Йо Чжон, використовувала безліч глузливих термінів, таких як "злісна зневага", "сміття" і "собачий гавкіт", коли вона відкинула зовнішні оцінки, що ставлять під сумнів розробку північнокорейських супутників-шпигунів і ракет дальнього радіусу дії.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: