У Нідерландах суд вирішив, що до українських біженців влада ставиться краще, ніж до інших

Вівторок, 20 грудня 2022, 22:43

Апеляційний суд Гааги ухвалив, що влада Нідерландів порушує міжнародні стандарти поводження з біженцями, хоча і не в змозі швидко виправити ситуацію.

Про це з посиланням на рішення суду повідомляє портал Dutch News, пише "Європейська правда".

У жовтні суд нижчої інстанції постановив, що політика Нідерландів щодо біженців не відповідає міжнародним стандартам, і зобов’язав уряд забезпечити кожному шукачеві притулку доступ до даху над головою, їжі, води та санітарних умов.

Але нідерландський уряд та Агентство з питань розселення біженців подали апеляцію, стверджуючи, що їм потрібно більше часу для виконання рішення. Тепер апеляційний суд виніс рішення на їхню користь.

"Виконання (вимог) зайшло в глухий кут, а ліжкомісць для розміщення людей занадто мало, щоб їх виконати. Очевидно, що дефіцит житла в країні призводить і до нестачі ліжкомісць", – йдеться в рішенні суду.

Данію звинуватили у "расизмі" через виняток для українців у суперечливому законі

Позивачі – група допомоги біженцям Vluchtelingenwerk – стверджувала, що біженців слід розміщувати в порожніх урядових будівлях або парках відпочинку, але апеляційний суд Гааги не погодився з цим, вказавши, що для таких проєктів суттєво не вистачає працівників.

Окремо в рішенні суд зазначив, що Нідерланди неправомірно провели різницю між біженцями з України та шукачами притулку з інших країн: "Обидві групи втікають від війни та насильства, і не повинно бути ніякої різниці у прийомі цих груп. Тому держава повинна ставитися до цих груп однаково".

Як нагадує Dutch News, біженців із України приймають до Нідерландів без проходження процедури надання притулку, крім того, їм дозволено працювати одразу по прибутті.

Станом на початок листопада в Нідерландах перебували близько 55 тисяч дорослих українських біженців, із них 83% (46 тисяч) офіційно працевлаштувалися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: