Президентка Молдови закликала владу Грузії перевести Саакашвілі на лікування за кордон

Середа, 21 грудня 2022, 19:04

Президентка Молдови Майя Санду закликала владу Грузії перевезти колишнього президента Міхеїла Саакашвілі на лікуванні за кордон.

Про це вона написала у Twitter, пише "Європейська правда".

"Занепокоєні ускладненнями, що загрожують життю Міхеїла Саакашвілі, спричиненими умовами його утримання під вартою", - йдеться у повідомленні.

"Молдова приєднується до заклику президента України Володимира Зеленського до уряду Грузії дозволити колишньому президенту виїхати на лікування за кордон для збереження його здоров'я", - додала Санду.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України 15 грудня висловило глибоку стурбованість суттєвим погіршенням стану здоров’я Саакашвілі, який перебуває в медичному центрі "Вівамеді" в Тбілісі. 

Спеціальна пенітенціарна служба Грузії оприлюднила записи з камер відеоспостереження з палати Саакашвілі, щоб звинуватити його в симуляції, проте на записі видно, як він виснажений.

На початку грудня американський лікар Девід Сміт надав експертний висновок про те, що у зразках волосся та нігтів Саакашвілі виявлені важкі метали та інші речовини, зокрема ртуть і миш'як, а також хвороби і залежність, пов’язані з неналежним лікуванням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.