Зеленський: я у США, щоб подякувати і наблизити нашу перемогу

Середа, 21 грудня 2022, 20:46

Президент України Володимир Зеленський заявив, що прибув до США, щоб подякувати американському народові, президенту та Конгресу за підтримку.

Про це йдеться у повідомленні в його Телеграм-каналі, пише "Європейська правда".

"А також продовжити співпрацю для наближення нашої перемоги. Проведу низку переговорів для зміцнення стійкості й обороноздатності України. Зокрема, із президентом США Джозефом Байденом обговоримо двосторонню співпрацю України і Сполучених Штатів Америки", - йдеться у повідомленні.

"Наступного року ми маємо повернути український прапор і свободу всій нашій землі, всім нашим людям", - написав Зеленський.

Нагадаємо, державний секретар США Ентоні Блінкен у середу офіційно оголосив про новий пакет військової допомоги для України на суму 1,85 мільярда доларів, який уперше передбачає передачу системи протиповітряної оборони Patriot.

Таким чином, загальна військова допомога США для України досягла 21,9 мільярда доларів з початку роботи адміністрації Байдена.

21 грудня вранці Офіс президента України офіційно підтвердив візит Зеленського до Сполучених Штатів. Президент США Джо Байден зустріне Зеленського в Білому домі о 21:00 за київським часом.

Дивіться свіже відео "ЄвроПравди": Перший воєнний візит Зеленського: невідомі подробиці та домовленості. Чому президент поїхав у США?

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.