Глава МЗС Чехії: Росія не повинна мати такого впливу на події в Європі, як сьогодні

П'ятниця, 23 грудня 2022, 11:19

Росія має отримати сигнал від Європи, що вона більше не зможе повторити таку агресію, яка має місце в Україні.

Про це заявив глава МЗС Чехії Ян Ліпавський, пише "Європейська правда" із посиланням на Ceske Noviny.

Ліпавський заявив, що Росія не повинна впливати на події в Європі так, як вона це робить сьогодні, чи то через високі ціни на енергоносії, чи то через дезінформаційну війну, чи то через створення штучних хвиль міграції.

Міністр також прокоментував заяви президента Франції Еммануеля Макрона, що необхідно подумати про те, які гарантії Захід готовий надати Росії, коли вона повернеться до переговорів про припинення війни в Україні.

"Я думав, що головним чином необхідно, щоб Росія дала гарантії безпеки своїм сусідам, що вона не буде на них нападати. Я вважав, що важливо, щоб не було ніякого розподілу без України, без країн Центральної Європи чи Балтії. Я вважав, що російське керівництво має нести відповідальність за початок агресивної війни і намагання силою змінити кордони в Європі", - сказав він.

Нагадаємо, на полігоні Лібава в Чехії завершила підготовку перша група українських військовослужбовців у межах місії Європейського Союзу EUMAM.

Як відомо, тренувальна місія Європейського союзу для військових Збройних сил України (EUMAM Ukraine) досягла повної оперативної готовностіМандат місії спочатку триватиме два роки, а фінансовий орієнтир загальних витрат на цей період становитиме 106,7 млн євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: