Ердоган анонсував на 2023 рік реформи зі "зміцнення парламенту й судів"

П'ятниця, 23 грудня 2022, 16:05

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган анонсував проведення у 2023 році, коли в країні відбудуться чергові вибори глави держави й парламенту, реформ для зміцнення законодавчої та судової гілок влади.

Про це, як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Anadolu, Ердоган заявив на конференції з конституційного права в ісламському світі, яка розпочалася в п'ятницю в палаці Долмабахче в Стамбулі.

Ердоган заявив, що конституційна реформа не робить його диктатором

"У наступному році в Туреччині заплановані нові реформи, спрямовані на вдосконалення гілок влади. Реформи підвищать ефективність виконавчої влади, а також сприятимуть роботі законодавчої та виконавчої систем", – сказав Ердоган.

Не конкретизувавши реформ, він додав, що зроблені за останні роки кроки дозволили гарантувати на конституційному рівні не тільки незалежність, але і неупередженість турецької судової системи, що усунуло прогалину в правовій системі країни.

"Звичайно, в цьому процесі можуть виникнути дискусії щодо деяких подій, за якими уважно стежать різні сегменти громадської думки. Однак ми віримо, що кожна з цих дискусій буде врегульована і завершена в руслі принципу верховенства права після того, як виллється у власне русло", – зазначив турецький президент.

Нагадаємо, у 2017 році на референдум у Туреччині було винесене питання змін до конституції, за якими президент Реджеп Таїп Ердоган фактично отримував усю повноту влади в країні. Хоча трохи більш як 51% учасників підтримав пропозицію, спостерігачі ОБСЄ та Ради Європи назвали референдум таким, що не відповідає демократичним стандартам.

Раніше Реджеп Таїп Ердоган натякнув, що наступного року востаннє балотуватиметься на посаду президента Туреччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: