Бізнес і студенти з Литви передадуть ЗСУ 30 тисяч розкладних ліжок

фото
Понеділок, 26 грудня 2022, 15:45

Литовська компанія DUV cпільно зі студентами університету Vilnius Tech планує передати Україні 30 тисяч мобільних ліжок із фанери, для складання яких не потрібно шурупів, на замовлення української влади.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на LRT.

Меблі виготовляються в межах спільного проєкту LITUA: DUV допомагає з фанерою, а студенти збирають ліжка.

Одне ліжко виготовляється за дві години, його виготовлення обходиться в 150 євро. На збирання ліжка в польових умовах при цьому йде дві хвилини.

Ініціатори ідеї зазначають, що замовлення на виробництво 30 тисяч ліжок передбачається виконати за два місяці. Для цих цілей створено фонд підтримки, гроші з якого підуть на купівлю відсутньої фанери.

 
Фото: LRT

Раніше LITUA вже змогли доправити в Україну 75 одиниць гуманітарних меблів. Керівник проєкту Лайміс Кведеравічюс говорить, що українські військові залишились задоволені ліжками.

За словами доцента Vilnius Tech Лінаса Кругяліса, який створив дизайн ліжка, він уже має думки і про створення інших меблів, що швидко збираються – каже, що вони знадобляться для відновлення України.

Студенти Vilnius Tech, які вивчають дизайн промислових виробів, уже розробляють ідею нових меблів. На їхню думку, спочатку потрібно створити меблі для складування, де українці могли б зберігати ліки та інші потрібні речі.

Як раніше повідомив литовський міністр оборони Арвідас Анушаускас, запланований на 2023 рік обсяг військової допомоги Україні з боку Литви становить біля 40 мільйонів євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: