На сході Сербії через витік аміаку припинили роботу школи й держустанови

Понеділок, 26 грудня 2022, 16:49

Унаслідок витоку аміаку через залізничну аварію на сході Сербії в місті Пірот біля кордону з Болгарією, де раніше оголосили режим надзвичайної ситуації, тимчасово припинили роботу школи й державні установи.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

Важлива міжнародна автомагістраль, у районі якої відбулась аварія, залишилась перекритою в понеділок. Тим часом влада Сербії проводить розслідування, щоб з’ясувати причини того, що сталося.

На пресконференції в понеділок міністр інфраструктури Сербії Горан Весіч заявив, що ймовірною причиною інциденту є "погана інфраструктура". Він додав, що влада також з'ясовуватиме, чи не були порушені процедури транспортування токсичних матеріалів.

Вимірювання, здійснені в декількох місцях у Піроті, не показали присутності аміаку в повітрі або воді. Але місцева влада все ще радить людям бути обережними й залишатися в приміщенні.

Нагадаємо, на сході Сербії в неділю зійшов із рейок товарний потяг, що перевозив аміак у напрямку Болгарії. У результаті понад 50 людей, зокрема іноземці, звернулись по медичну допомогу в Піроті. Одна людина померла під час госпіталізації, тіло іншої знайшли недалеко від місця аварії.

Через обмежену видимість, спричинену витоком, кілька автомобілів розбилися на головній автомагістралі, що веде до Болгарії. Поліція перекрила шосе і перенаправила рух на місцеві дороги.

Витік аміачного газу може бути вогненебезпечним і призвести до серйозних травм або навіть смерті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: