Військові Південної Кореї публічно вибачилися за те, що не змогли збити дрони КНДР

Вівторок, 27 грудня 2022, 13:22

Військові Південної Кореї звернулися з публічними вибаченнями у зв’язку з тим, що не змогли збити північнокорейські дрони, які порушили повітряний простір країни у понеділок 26 грудня.

Про це повідомляє Yonhap, пише "Європейська правда".

"Нам прикро, що попри те, що наші військові зафіксували та відстежили дрони, збити їх не вдалося", - йдеться у заяві від імені одного з топ-посадовців Об’єднаного комітету начальників штабів, генерал-лейтенанта Кан Шин-Чула. 

Він зазначив, що військові мають обмежені можливості для виявлення і знешкодження невеликих розвідувальних дронів, хоча краще підготовлені протидіяти більшим ударним безпілотникам. "Втім, ми спричинили значну суспільну стурбованість через недостатню готовність військових", - визнав він.

Посадовець додав, що для кращої готовності у майбутньому планується запустити регулярні навчання, сфокусовані на боротьбі з безпілотниками та задіяти засоби, які дозволяють збивати дрони без створення загрози для цивільного населення. Крім того, зроблять більший акцент на некінетичні засоби протидії, як лазерні системи, а також запропонують швидше створити спецпідрозділ БПЛА для ведення спостереження за ключовими військовими об’єктами КНДР.

Як повідомлялося, вранці 26 грудня Південна Корея підняла по тривозі винищувачі та протиповітряну оборону. Згодом з’ясувалося, що лінію розмежування з боку КНДР перетнули п’ять безпілотників, один з них долетів до північного передмістя Сеула. Це перший подібний інцидент за останні 5 років. Повідомляють, що військові здійснили по них біля сотні пострілів, але не змогли збити жодного. В Об’єднаному комітеті начальників штабів зауважили, що реагували з обмеженнями, аби не допустити жертв серед цивільного населення. 

Вранці південнокорейські військові знову підняли тривогу через незрозумілі об’єкти у повітряному просторі поруч з межею із КНДР, але з’ясувалося, що це були птахи.   

Президент Юн Сок Йоль у зв’язку з інцидентом також пообіцяв працювати над покращенням спроможностей військових виявляти і знищувати ворожі безпілотники. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: