В уряді розповіли, як працюють із Угорщиною, що блокує рішення на підтримку України в ЄС

Вівторок, 27 грудня 2022, 19:34

Українська сторона здійснює комунікацію з Угорщиною щодо рішень на підтримку України в контексті повномасштабної війни з Росією через Європейський Союз, і наразі така взаємодія є успішною.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", в етері телемарафону у вівторок заявила віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

"Угорщина – це якраз та країна, яка ухвалила свідоме рішення не надавати системну фінансову допомогу Україні, намагалась кілька разів блокувати фінансову допомогу Європейського Союзу для України, а також не надає військову допомогу нашій державі. Тому основна комунікація в питаннях, які залежать від Угорщини, здійснюється через взаємодію з Європейським Союзом", – розповіла вона.

За словами профільної віцепрем’єрки, на сьогодні така взаємодія "успішна, адже робота з цією країною ЄС призвела до того, що консенсус усе ж таки можна знайти і щодо фінансової допомоги Україні, і щодо підтримки санкцій".

Заяви Орбана демонструють патологічну зневагу до України та політичну короткозорість – МЗС

"Але ця країна (Угорщина) справді показала своє обличчя. Зокрема голосуючи за останній пакет санкцій, саме Угорщина наполягала на виключенні із санкційного пакета трьох міністрів уряду злочинної Російської Федерації. І я думаю, що це більш красномовна позиція цієї країни, ніж будь-які заяви зокрема України", – додала вона.

Стефанішина водночас наголосила, що населення Угорщини прихистило велику кількість українців, які рятувались від війни, і громадяни України відчувають турботу з боку угорців, які "абсолютно не є учасниками тих політичних маніпуляцій, які сьогодні відбуваються в Угорщині".

"Тому сподіваємось, що підтримка громадян Угорщини, угорського народу також буде основоположною при ухваленні рішень, які дозволять нам рухатись далі", – підсумувала вона.

Нагадаємо, головний радник прем’єр-міністра Угорщини Балаш Орбан вважає, що необхідно прискорити інтеграцію України до Європейського Союзу і водночас зберегти тісні зв’язки Угорщини з Росією.

Читайте також аналітичну статтю "ЄвроПравди" про кризу відносин України і Угорщини та як з неї вийти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: