МЗС Білорусі висловило протест послу України через збиту ракету С-300

Четвер, 29 грудня 2022, 18:42

До Міністерства закордонних справ Білорусі викликали посла України Ігоря Кизима і заявили йому протест у зв'язку з інцидентом із ракетою.

Про це заявив прессекретар МЗС Анатолій Глаз, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на БЕЛТА.

"Сьогодні силами ППО Білорусі була збита над територією Білорусі українська ракета комплексу С-300. Це дуже серйозний інцидент. І білоруська сторона максимально серйозно до цього питання ставиться. У зв'язку з цим сьогодні в МЗС Білорусі був викликаний посол України Ігор Кизим, якому було заявлено рішучий протест", - сказав Глаз.

"Ми зажадали, щоб українська сторона провела ретельне розслідування всіх обставин пуску зазначеної ракети, притягнула до відповідальності винних і вжила вичерпних заходів, щоб не допустити повторення в майбутньому подібних інцидентів. Які можуть призвести до катастрофічних наслідків для всіх", - додав він.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи визнала українська сторона факт інциденту, представник МЗС сказав: "Залишиться за стінами місця, де вручали ноту".

Нагадаємо, Міністерство оборони Білорусі повідомило, що в четвер уранці було збито ракету комплексу С-300, випущену з території України.

Читайте свіже інтерв'ю Ігоря Кизима - Посол України: Лукашенко стоятиме до останнього, але Білорусь все ж готується до війни

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: