В ЄС виступають проти обмежень на поїздки до Китаю попри сплеск коронавірусу

Четвер, 29 грудня 2022, 19:08

Європейські чиновники з питань охорони здоров'я назвали перевірки і обмеження щодо мандрівників з Китаю невиправданими, що різко контрастує зі зростаючим числом країн, які закликають до більш жорстких заходів.

Про це пише Bloomberg, повідомляє "Європейська правда".

Європейський центр з профілактики та контролю захворювань заявив, що європейці мають високий рівень захисту від Covid-19, і системи охорони здоров'я на континенті можуть впоратися з поточним навантаженням інфекцій.

Ця заява була зроблена після того, як такі країни, як США, Італія і Японія прийняли рішення про введення тестів на Covid для всіх мандрівників з Китаю. Нещодавній крок Пекіна щодо відмови від своєї суворої політики нульового рівня захворюваності викликав сплеск інфекцій в Китаї і занепокоєння в інших країнах з приводу нових варіантів.

План Італії щодо тестування прибуваючих з Китаю був прийнятий після того, як було виявлено, що майже половина пасажирів двох недавніх рейсів з країни були позитивними на Covid. У четвер було заявлено, що секвенування показало, що штами були омікроном.

Поки що Європейська комісія утрималася від того, щоб наслідувати приклад Італії. Вона применшила ризики, зазначивши, що омікрон вже присутній в Європі і "не значно виріс".

"Тим не менш, ми залишаємося пильними і будемо готові використовувати екстрене гальмо в разі необхідності", - додали в комісії.

ECDC підтримав Комісію. Там заявили, що штами, які циркулюють в Китаї, вже присутні в Європі, і потенціал для імпортних інфекцій низький у порівнянні з рівнем передачі Covid, який вже відбувається в ЄС.

Тим не менш, чиновники уважно стежать за ситуацією в Китаї і знаходяться в регулярному контакті з тамтешніми чиновниками охорони здоров'я, йдеться в повідомленні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: