У Лондоні у справі про відмивання грошей затримали російського бізнесмена

Субота, 3 грудня 2022, 15:38

Російський бізнесмен був заарештований у своєму багатомільйонному лондонському будинку офіцерами, які розслідують потенційну злочинну діяльність олігархів.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє BBC.

58-річний чоловік був затриманий за підозрою у відмиванні грошей, змові з метою обману Міністерства внутрішніх справ і змові з метою дачі неправдивих свідчень.

Разом з ним були затримані ще двоє людей, яких теж звинувачують у відмиванні грошей. Зокрема, був затриманий 35-річний чоловік. Його затримали під час спроби піти з сумкою, що містила тисячі фунтів стерлінгів готівкою.

Крім того, за звинуваченням у відмиванні грошей і змові з метою шахрайства у своєму будинку в Пімліко в центрі Лондона був затриманий 39-річний колишній бойфренд нинішньої партнерки бізнесмена.

Національне агентство по боротьбі зі злочинністю (NCA) повідомило, що понад 50 офіцерів з його підрозділу по боротьбі з клептократією були задіяні в операції в будинку бізнесмена, де в результаті обшуку було вилучено ряд цифрових пристроїв і значну кількість готівки.

Генеральний директор NCA Грем Біггар заявив, що підрозділ, який був створений цього року, має "значні успіхи у розслідуванні потенційної злочинної діяльності олігархів".

"Ми продовжимо використовувати всі доступні нам повноваження і тактику, щоб зірвати цю загрозу" – сказав він.

Всі троє заарештованих, імена яких не були названі NCA, були звільнені під заставу.

NCA заявило, що це була остання операція, проведена в рамках його зусиль, спрямованих на припинення діяльності корумпованих міжнародних бізнесменів та їхніх пособників.

За даними NCA, проти пов'язаних з Путіним еліт та їхніх пособників було проведено майже 100 "підривів" - дій, які усувають або зменшують кримінальну загрозу, включаючи накази про заморожування рахунків осіб, тісно пов'язаних з росіянами, щодо яких застосовано санкції, повідомляє NCA.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.