Кулеба: треба санкції проти патріарха Кирила і позбавлення кисню ракетно-дронової індустрії РФ

П'ятниця, 30 грудня 2022, 11:24

Глава МЗС Дмитро Кулеба виступає за те, щоб у 2023 році Захід все ж запровадив санкції проти російського патріарха Кирила (Владіміра Гундяєва) і призвів до повалення оборонного комплексу Росії.

Як пише "Європейська правда", про це він сказав в інтерв’ю РБК-Україна.

"Мій особистий фокус номер один – будь-які санкції і будь-які кроки, які посилюють санкції і блокують обхід санкцій щодо ракетно-дронової індустрії РФ. Є дуже багато різних важливих санкцій, і хочеться, щоб ще більше банків відключили від SWIFT, і хочеться ще патріарха Кирила і пару олігархів підвести під санкції, і газ, і атомну – дуже багато всього" - зазначив Кулеба, відповідаючи на питання про головні "санкційні" завдання на наступний рік.

"Але треба насамперед валити оборонний комплекс Росії, її воєнну машину, а в ній ціль номер один – ракетно-дронова індустрія. Треба перекрити їм кисень, щоб вони не могли виготовляти ракети, не могли налагодити масове виробництво ударних дронів і таким чином не могли більше тероризувати всю територію України" - наголосив міністр.

За його словами, зняття цієї загрози для України в тилу стане величезним полегшенням на фронті.

Нагадаємо, наприкінці вересня Угорщина вдруге завадила запровадженню санкцій Євросоюзу проти російського патріарха Кирила.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.