Спікер парламенту Молдови обіцяє винести на розгляд визнання РФ спонсором тероризму

Понеділок, 5 грудня 2022, 23:12

Спікер парламенту Молдови Ігор Гросу оголосив, що депутати розглянуть резолюцію Європейського парламенту про визнання Росії державою-спонсором тероризму та ухвалять офіційну позицію щодо цього.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Гросу заявив в етері телеканалу Pro TV у понеділок.

"Ми проаналізуємо цю заяву. Ми також обговоримо це з міністерством закордонних справ, ми обговоримо це в парламенті і виробимо позицію Республіки Молдова, парламенту щодо цих оцінок", – зазначив глава молдовського парламенту.

Гросу наголосив, що Молдова "повинна говорити прямо – Росія розпочала вторгнення проти України".

"Ми бачимо, які звірства вони там чинять. Це не протистояння між арміями, це не звичайна війна, це свідомий удар по критичній інфраструктурі. Це вбивання клину між громадянами, щоб вони виявили гнів чи обурення проти керівництва в Києві", – додав він.

Раніше Гросу вже обіцяв розглянути пропозицію депутата владної партії "Дія і солідарність" Думітру Алайба про визнання Росії "терористичним режимом" через звірства, які чинить російська армія у війні в Україні.

Нагадаємо, 23 листопада Європарламент під час голосування у середу підтримав резолюцію про визнання Росії державою-спонсором тероризму. Перед тим Парламентська асамблея НАТО також визнала Російську Федерацію та її режим державою-терористом.

Схожі декларації раніше ухвалила низка європейських країн, зокрема Чехія, Литва, Латвія, а також Парламентська асамблея Ради Європи.

Читайте також: Чому Сейм Польщі провалив голосування за терористичний статус РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: