Угорщина заблокувала виділення Україні 18 млрд євро у 2023 році

Вівторок, 6 грудня 2022, 13:21

Угорщина на засіданні Ради ЄС висловилася проти ухвалення пропозиції Єврокомісії виділити Україні у 2023 році 18 млрд євро фінансової допомоги.

Про це повідомив у Twitter кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк, пише "Європейська правда"

"Як і очікувалося, на сьогоднішній зустрічі міністрів фінансів ЄС у Брюсселі не було надано зеленого світла щодо 18 мільярдів євро для України", - написав Джозвяк.

"Угорщина все ще блокує, щоб забезпечити свої власні кошти ЄС. Дуже емоційні дебати, в яких Будапешт був розкритикований усіма, але безрезультатно", - додав він.

Раніше повідомлялося, що Франція та Німеччина, а також Італія очолюють групу з приблизно 12 урядів, які закликають Європейську комісію переглянути своє рішення щодо замороження 7,5 млрд євро фінансування Угорщини.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що і надалі не буде підтримувати план Європейського Союзу щодо надання Україні 18 мільярдів євро допомоги наступного року.

Як Орбан "атакує" Україну і чи зможе Євросоюз його зупинити читайте у статті - Усі проти Орбана: як країни Центральної Європи пішли на блокаду вчорашніх друзів з Угорщини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.