У Румунії, Молдові та Швеції – обшуки у справі про відмивання мільйонів євро

фото
Середа, 7 грудня 2022, 18:17

Правоохоронці в Румунії, Молдові та Швеції здійснили серію обшуків з метою припинення діяльності міжнародної групи, яка відмивала десятки мільйонів євро на комп'ютерному шахрайстві, використовуючи підставні компанії з Гонконгу та Ізраїлю.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Agerpres.

У Румунії обшуки здійснили працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю й тероризмом (DIICOT) у Бухаресті й повіті Келераші. Румунські правоохоронці також долучилися до слідчих дій у Молдові.

 
Фото: Agerpres

За даними DIICOT, у період з лютого 2018 року по січень 2021 року на території Румунії, Болгарії, Польщі та Угорщини була сформована та діяла організована група, яка спеціалізувалася на незаконній діяльності з відмивання коштів, одержаних злочинним шляхом.

Одним із напрямків діяльності зловмисників було комп'ютерне шахрайство щодо фірмі і компаній у Європі, Австралії, Північній Америці, Південній Америці, а іноді і в Азії. Інший – виманювання коштів у громадян ЄС під прикриттям "венчурних інвестицій".

У Румунії обшуки в компанії, пов'язаній із "Газпромом", через підозри у шпигунстві

Зазначається, що у схемі брали участь громадяни України, Молдови та Швеції, які переїжджали до Румунії для створення підставних компаній – на їхнє ім’я відкривалися банківські рахунки, через які потім відмивалися кошти.

За оцінками слідства, обсяг транзакцій, які підлягають кримінальному переслідуванню, перевищує 70 мільйонів євро, при цьому деякі перекази перевищували 3 мільйони євро. У справі було накладено арешт на активи вартістю понад п’ять мільйонів доларів.

У Румунії в межах обшуків затримали дев’ять людей, ще одному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: