Єврокомісія надасть 25 млн євро на підтримку громадянського суспільства Білорусі

Середа, 7 грудня 2022, 19:56

Єврокомісія схвалила нову програму підтримки громадянського суспільства Білорусі обсягом 25 млн євро.

Про це у Єврокомісії повідомили 7 грудня, пише "Європейська правда".

Програма з назвою "EU4Belarus: підтримка соціальної стійкості та розвитку людського капіталу" має на меті підтримати демократичні прагнення в країні.

Вона буде спрямована на фінансування роботи громадських активістів, які всупереч репресіям намагаються просувати демократичні зміни, а також на підтримку студентів та науковців, які зацікавлені у доступі до освітніх програм і стажування, шляхом надання стипендій, дослідницьких грантів і сприяння контактам з закладами у ЄС. 

Як зазначають, завдяки підтримці ЄС стипендіальними програмами зараз користуються близько 520 білоруських студентів, і близько 800 осіб беруть участь в дистанційних онлайн-курсах. 

Новий пакет допомоги дозволить профінансувати ще 450 стипендіальних програм та 500 професійних обмінів. 

З урахуванням цього пакета, загальна сума коштів, яку ЄС виділив за 2022 рік для підтримки білорусів, становить 2022 млн євро, а загалом з початку масових репресій після виборів 2020 року - понад 100 млн євро. Ці кошти спрямували на підтримку людей, які зазнали репресій з боку режиму Лукашенка, підтримку громадських ініціатив, незалежних медіа, навчальних програм, малого бізнесу, проєкти у сфері охорони здоров’я та культури.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: