Військовий корабель РФ з гіперзвуковими ракетами проводить навчання в Норвезькому морі

Вівторок, 10 січня 2023, 12:28

Російський військовий корабель, озброєний гіперзвуковими крилатими ракетами, провів навчання в Норвезькому морі.

Про це повідомило міноборони РФ, пише "Європейська правда".

"Екіпаж фрегата "Адмірал флоту Радянського союзу Горшков" провів навчання з відбиття засобів повітряного нападу умовного противника в Норвезькому морі в складних гідрометеорологічних умовах", - ідеться в повідомленні.

"Навчання з відбиття засобів повітряного нападу противника, авіації та протикорабельних ракет, проведено за допомогою комп'ютерного моделювання тактичної обстановки з умовним ураженням зенітно-вогневими засобами фрегата повітряних цілей", - заявили в Міноборони.

Минулого тижня президент РФ Володимир Путін направив в Атлантичний океан фрегат, озброєний гіперзвуковими крилатими ракетами нового покоління, що стало сигналом для Заходу про те, що Росія не відступить через війну в Україні.

Фрегат озброєний ракетами "Циркон", які, за заявами Росії, летять зі швидкістю, що в дев'ять разів перевищує швидкість звуку, і мають дальність понад 1000 км.

Росія розглядає цю зброю як спосіб пробити дедалі досконалішу протиракетну оборону США, яка, як попередив Путін, одного прекрасного дня може збити російські ядерні ракети.

Нагадаємо, Норвегія передала Україні ще 10 000 артилерійських снарядів, які можуть використовуватися у кількох видах артилерійських установок, у тому числі у М109, яку Норвегія раніше передала Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.