Після 24 лютого ЄС і держави-члени виділили 50 млрд євро допомоги Україні - Мішель

Вівторок, 10 січня 2023, 12:49

Глава Євроради Шарль Мішель заявив, що з першого дня повномасштабного вторгнення війни Євросоюз і його держави-члени виділили 50 млрд євро допомоги Україні.

Про це він сказав у вівторок на спільному брифінгу з генсеком НАТО та президенткою Єврокомісії, повідомляє "Європейська правда".

Мішель нагадав, що у зв’язку з війною в Україні ЄС вперше в історії виділив кошти через Європейський фонд миру третій країні та зробив це у перші години після початку повномасштабної війни. Станом на сьогодні через цей механізм було виділено понад 3 млрд євро на додачу до значних внесків країн-членів, підкреслив Мішель.

"З першого дня ми підтримували народ України сильною військовою, фінансовою та дипломатичною допомогою. ЄС разом із державами-членами зробили внесок у майже 50 млрд євро", - зазначив глава Євроради.

Нагадаємо, 9 січня Європейський Союз та Північноатлантичний альянс підписали оновлену Спільну декларацію про співпрацю - першу за останні п'ять років та з початку повномасштабної війни Росії проти України.

Першу спільну декларацію ЄС і НАТО підписали у 2016 році, другу - у 2018 році. У ній, серед іншого, відобразили бачення співпраці для таких сфер, як пересування військової техніки і персоналу, кібербезпека, протидія гібридним загрозам, антитерористичні заходи.

Дивіться також відеоблог ЄвроПравди з міжнародним прогнозом для України на 2023 рік.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.