У Сербії – другий за місяць витік аміаку, є постраждалі

П'ятниця, 13 січня 2023, 19:53

У сербському місті Панчево, що на північний схід від Белграда, в ніч проти п’ятниці було зафіксовано витік аміаку в заводському комплексі – вже другий подібний інцидент протягом місяця.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на РТРС.

Згідно з повідомленням місцевої прокуратури, витік аміаку було зафіксовано близько 22:45 за місцевим часом у четвер. Його джерелом стала цистерна, припаркована біля промислової зони хімічного заводу "Азотара" в Панчевому.

За словами державного секретаря міністерства захисту довкілля Сербії Александара Дуяновича, витік аміаку згодом було усунено, й правоохоронці огородили місце інциденту. Наразі ведеться розслідування для встановлення обставин і масштабу витоку.

Дуянович підтвердив, що в сусідньому з Панчевим місті Топола десять людей звернулись до лікарні зі скаргами на дихання, але ніхто серйозно не постраждав. Причиною він назвав низьку концентрацію аміаку в цистерні, звідки стався витік.

Нагадаємо, що це вже другий подібний інцидент у Сербії.

Наприкінці грудня там зійшов із рейок товарний потяг, що перевозив аміак у напрямку Болгарії. У результаті понад 50 людей, зокрема іноземці, звернулись по медичну допомогу, ще двоє людей – загинули.

Аміак є легкозаймистим і токсичним газом, який може бути небезпечним для людей при вдиханні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: