У Греції повертають на роботу медиків, відсторонених через відсутність COVID-щеплення

Понеділок, 2 січня 2023, 22:06

Відповідно до рішення уряду Греції, медичний персонал, який не був вакцинований проти COVID-19 і через це перебував на лікарняному протягом останніх 16 місяців, з понеділка повернувся до роботи.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Ekathimerini.

Греція "повертається до нормальності", скасувала всі обмеження для невакцинованих

Рішення означає, що до медичних закладів можуть повернутись близько 2000 співробітників. Федерація працівників держлікарень Греції (POEDIN) назвала подію "величезним перепочинком" для медичної системи.

"Якби не було двох рішень Державної ради (уряду), ми б сьогодні говорили про звільнення невакцинованого персоналу, а не про його повернення, як неодноразово заявляв міністр охорони здоров'я Танос Плевріс", – заявили в POEDIN.

У серпні 2021 року Греція запровадила обов’язкову вакцинацію проти коронавірусу для працівників будинків для літніх людей, а з вересня вона поширилась на всіх медичних працівників.

У результаті невакцинованих медиків – близько 10 тисяч – було відсторонено, й глава МОЗ Греції Плевріс припускав, що їх можуть узагалі звільнити. Щоправда, половина тих медиків уже повернулась на роботу, перехворівши на COVID-19.

Грецька система охорони здоров’я потерпає від хронічної нестачі кадрів, заявляють у POEDIN. На думку профспілки, це можна вирішити лише шляхом запровадження постійних посад для контрактного персоналу та найму додаткового постійного персоналу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: