У Косові – стрілянина, повідомляють про пораненого серба

Понеділок, 23 січня 2023, 17:56

На трасі Косовська Митровиця-Лепосави на півночі частково визнаного Косова в понеділок сталась стрілянина за участі співробітників спеціального підрозділу поліції Косова ROSU, в результаті якої було поранено одного серба.

Про це повідомляє "Європейська правда".

У сербському Управлінні з питань Косова і Метохії заявили, що працівники ROSU уранці в понеділок відкрили вогонь по автомобілю, який рухався через "незаконний" пропускний пункт на мосту Бистриця.

У результаті один із сербів, який був в авто, отримав вогнепальне поранення в ліву частину грудної клітини й був доправлений у лікарню сербського міста Кралєво, а автомобіль був "прорешечений" кулями, стверджує сербська сторона.

Водночас у ROSU виклали власну версію подій. Там кажуть, що автомобіль під час зупинки на пропускному пункті раптово рушив з місця, врізався в поліцейську машину й продовжив рух, "становлячи пряму загрозу життю поліцейських".

Сотні косовських сербів вийшли на протест через поранення у стрілянині двох хлопців

Після цього співробітники ROSU відкрили вогонь по автівці, але вона встигла покинути місце події. Косовські правоохоронці відкрили провадження за фактом інциденту.

Це не єдиний за останні тижні інцидент зі стріляниною, який відбувся в Косові. 6 січня біля села Готовуша муніципалітету Штрпце, що на півдні частково визнаного Косова, отримали поранення два серби –21-річний Мілош Стоянович і його двоюрідний брат, 11-річний Стефан Стоянович. Хлопці кажуть, що у них почали стріляти з автомобіля, коли вони несли різдвяне дерево й прапор Сербії. Старший хлопець отримав поранення в кисть руки, молодший – у плече.

У поліції Косова пізніше підтвердили факт стрілянини й заявили, що після слідчих дій затримали 33-річного чоловіка в місті Урошеваць на півдні Косова. Затриманий А. К., як було встановлено пізніше, служить у косовських Силах безпеки. Прем’єр Косова Альбін Курті засудив напад і подякував правоохоронцям за швидку реакцію. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: