У Словенії – затори й екстрені відключення електроенергії через хуртовину

фото
Понеділок, 23 січня 2023, 19:39

Снігова буря з сильним вітром призвела до заторів на головній автомагістралі та інших дорогах Словенії, а також знеструмлення деяких районів країни.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в публікації AP.

Влада Словенії заявила, що снігопад, який випав у неділю, спричинив понад десяток дорожньо-транспортних пригод протягом ночі. Повалені негодою дерева заблокували дороги й обірвали лінії електропередач, зокрема в столиці Любляні.

 
Фото: АР

Словенців закликали не їхати автомобілем без крайньої необхідності, оскільки через негоду утворились величезні черги на багатьох дорогах по всій країні. Серед іншого, через сильний вітер було заблоковано окремі ділянки шосе, що з'єднує узбережжя Адріатики з Любляною.

 
Фото: АР

Крім того, на постраждалих через хуртовину дорогах Словенії було заборонено рух важких транспортних засобів. За прогнозами метеорологів, до вівторка снігопад у країні має піти на спад.

Окрім Словенії, негода призвела до знеструмлень і зростання ДТП протягом вихідних у сусідніх балканських країнах – Хорватії та Чорногорії.

Минулого тижня, як повідомлялось, балканські країни накрили повені, викликані проливними дощами. У Сербії унаслідок негоди загинула людина, тіло ще одного потопельника виявили у понеділок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: